Problem s roditeljima 2020-02-14T20:40:03+00:00
Sanja asked 10 months ago

Imam 32 god.zivim sa roditeljima,vec nekoliko godina pokusavam da se osamostalim ali su oni protiv toga,narocito majka.Imam dobar posao,ali me svakodnevne svadje sa roditeljima ometaju da normalno funkcionisem u privatnom zivotu,a i poslovno. Od mog diplomskog stalno imam sukobe sa roditeljima,umeju ponekad da me uvrede i izazovu na raspravu sa njima,za sta sve krive mene. Kazu ja kad dodjem kuci ja se sama bezrazlozno svadjam s njima. Problemi u nasoj porodici su postajali davno pre mog diplomskog,uopste ne znam kada su i kako poceli da se svadjaju sa mnom,ja licno mislim da su oni takvi po prirodi. Zivela sam par meseci sama i tada su svadje bile pojacane,majka je stalno trazila da otkazem stan i dodjem kuci.Iznajmila bih ponovo stan ali me steah da to ne pogorsa jos vise situaciju,jer ja nisam nesto svadljiva i prilicno mi smeta. Pokusala sam razgovorom da resim problem,ali to izazova jos vece svadje,tako da uopste ne znam sta da radim,cak i razmisljam da se odselim iz grada.
Ako vi znate neko resenje predlozite.
Pozdrav

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 9 months ago

Poštovana,
Nema ništa što bih vam rekao a da to zaista ima smisla, jer Vi već sve i sami znate. Ako želite da živite samostalno i ako vaša majka to ne može da podnese, odna ćete verovatno nije dovoljno samo da se osamostalite, već ćete morati i da prekinete odnose sa njom do daljenjeg. Ako na to niste spremni, onda vam je trpeti. U svakom slučaju izbor je na vama.
Na vam je da preuzmeteo odgovornost za svoj život. To je najbolje što možete da učinite, ne samo za sebe, već i za vaše roditelje. Jer ako nastvite da sa njima igrate ovu igu, na kraju će vam oni biti krivi za sve, a to nije pošteno prema njima, jer Vi sami na igru pristajete.
Srdačno,
Pozdrav

)