Privlacnost 2013-03-28T09:18:26+00:00
asked 7 years ago

Zdravo, imam 17 godina i zabavljam se sa svojom djevojkom vec 3 godine. Moj problem je njena mama. Mama ima mozda 37 godina sad i jako me privlaci. Da li je to normlano? Skoro u svim mojim mastarijama je ona. Problem je i taj sto se ne oblaci bas u skladu sa svojim godinama, sve sto nosi je uvijek usko a ionako dobro izgleda. Uvijek me pozdravlja, nasmije se, ponekad i pomislim da mi se nabacuje. Kako da se oslobodim ovih misli i da li je moguce da ona stvarno zeli nesto sa mnom? Hvala unaprijed.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Zdravo!

U tvojim godinama (u jeku puberteta) luče se velike količine hormona. Pod njihovim uticajem tvoje telo sve manje liči na telo dečaka a sve više na telo odraslog muškarca. Ovi kompleksni i veliki biohemijski događaji snažno utiču i na psihu. Zbog toga je u ovom periodu normalno i ono što inače nije uobičajno.

Mislim da nema razloga da mnogo brineš oko svega toga. Kada se smiri hemijska bura koja se u ovo vreme dugađa u našem telu, obično se smiri i naša psiha. Nema, dakle, nečeg posebnog što bi ti trebao da uradiš da bi se kako kažeš, oslobodio ovih misli. One će verovatno s vremenom same proći.

Vazno je da ne pomešaš maštanja i stvarnost. Dok maštanja ostaju maštanja u njima nema ničeg lošeg.

Jedan od dobrih načina da u svemu tome pomogneš sebi je da pronađeš nešto što će te zaista zanimati, što će okupirati tvoju pažnju. Ja ti preporučujem sport. Pored toga što će pomoći tvom telu da se lepo i pravilno razvija, sport će ti pomoći i da se oslobodiš viška energije.

Pozdrav!

)