privlacnost 2013-03-31T01:30:42+00:00
asked 7 years ago

Imam 34 god. u braku sam 7 god.Prije tri god upoznao sam jednu djevojku koja je dosta mladja od mene, vidim je dva tri puta u toku godine i samo kao poznanici, medjutim privlacu me i razmisljam o njoj dok sam sa svojom zenom (dok smo u krevetu) pokusavao sam na razne nacine da zaboravim ali ne mogu,sta da radimm,uopste je i ne srecem ali razmisljam o njoj, mozda da pokusam bi se posle seksa ta zelja ugasila?

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Poštovani,

Sedam godina je relativno dug perio. Stoga nije redak slučaj da brečni odnos počne da vene i da se pojavi neka osoba koja je predmet naših maštanja i projekcija. Mašta može biti svojevrstan velnti koji nam pomaže da preživimo sivilo svakodnevnice. Fantazije, međutim imaju tendeciju da rastu. Na nama je da odredimo do koje ćemo se mere investirati u svoje fantazije i šta ćemo na drugoj strani preduzimati da nam život ne posivi i da naši postojeći odnosi ostanu sveži. Kada primetimo da gubimo odnose koji su nam veoma značajni od suštinske je važnosti da radimo na tim odnosima i na sebi.

Ako naše fantsazije porustu do nivoa opsesije to pokatuje da je krajnje vreme da se ozbiljno bavimo sobom. Kuda će nas taj rad odvesti ne može se znati unapred. Pre ulaksa u eventualnu avanturu ipak važno je da budemo svesni dalekosežnih posledica. Kako bi na vaše fantazije uticao eventuali seks sa osobom o kojoj maštate ja ne mogu znati.

S poštovanjem, Nikola

)