Poremecaj koncentracije i razmisljanja 2016-03-20T22:31:56+00:00
Forum Život PitaCategory: Učenje, Koncentracija, Studije, Škola...Poremecaj koncentracije i razmisljanja
asked 3 years ago

Postovani,

Hteo sam ako moze jedno kratko pitanje pa ako mozete da mi odgovorite bio bih zahvalan Ako covek nesto uradi on oseca zadovoljstvo i olaksanje ali sta je sa onim ljudima koji ne osecaju zadovoljstvo Koji ih nista ne interesuje kojima mozak ne funkcionise sada i ovde nego su izgubljeni (lutaju im misli) nemaju cilj i svrhu a ako hoce da se necemu posvete ne mogu da to urade iz dva razloga:Lenji su jer su ih tako vaspitali i drugi nisu nailazili podrsku prijatelja ponizavani su pa samim tim i njihova zelja ne moze da se ostvari u takvom okruzenju Oni imaju jos neko vreme i nekako se raduju da ce biti bolje Posle se pomire sa tim i ako su bili mnogo ponizavani ostane bukvalno 2 posto da ce biti bolje Moje pitanje da li u takvom slucaju moze osim sto se covek povlaci u sebi i da izgubi mogucnost da racionalno razmislja (u smislu misli su mu na drugom mestu i u ono vreme su zaokupirana kad su takvi ljudi bili ponizavani) a nisu fokusirani na sadasnjost Oni pricaju i razmisljaju ali nisu tu Nemaju dozivljaj sveta oko sebe nista ih ne interesuje Oni bi da se vrate i da se zainteresuju za nesto ali ne mogu Ne mogu da bolje uce jer im koncentracija na sada i ovde slabo ide Iako idu kod psihologa i on im kaze da mora da ih nesto zainteresuje oni bi rado da ih poslusaju ali ne mogu Ne znaju KAKO!!! Da li postoji neki poremecaj u vezi ovoga sto sam napisao i dajte mi objasnjenje o kakvom je obliku rec
Puno zahvaljujem

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Poštovani,

Kada čovek više ne oseća zadovoljstvo i olakšanje nekon svojih aktivnosti, kada se oseća bezvoljno i gubi interesovanje za život tada govorimo o depresvnom stanju.

Depresija može nastupiti iz raznih razloga ali često je u vezi sa traumatičnim iskustvima. Smisao depresije tada je u tome da nas sačuva od novih treumatičnih iskustava. Ako se ne prepuštamo životu, životnim aktivnostima, životnoj borbi i radosti, ako smo odsutnbi i zaleđeni nalazimo se na “sigurnom”.

Kombinacija terapije lekovima i psihoterapije može dati rezultate u tratanu depresije. O [url=http://psiho.slavisa.us/tekoe-sa-kojima-nam-se-moete-obratiti/depresija.html]depresiji i o tretmanu depresije[/url], kao i o [url=http://psiho.slavisa.us/tekoe-sa-kojima-nam-se-moete-obratiti/treumatino-iskustvo/263-traumatino-iskustvo.html]treumatičnom iskustvu[/url] možete detaljinije čitati na stranama našeg sajta.

S poštovanjem,
Nikola

)