Pomoc 2019-02-24T20:16:54+00:00
Anonymous asked 2 years ago

Poštovani,
Imam 16 godina i zadnjih mjesec dana se čudno osjećam.Prije mjesec dana mi je pozlilo i imala sam napad panike.Poslije toga sam stalno bila u strahu da će mi opet pozliti.Imala sam strah da uđem u bus,da idem kroz grad,imala sam osjećaj da se sve dešava mimo mene kao da nisam u realnosti.Išla sam na pretrage i ustanovljeno je da imam problem sa štitnom žlijezdom i doktor je rekao da se zbog hormona može javiti anksioznost kao kod mene.Ja sam se malo utješila ali i dalje se osjećam čudno,osjećam se izgubljeno nemam više volje ni da pričam sa drugarima teško pratim nastavu.Pored svega javio mi se osjećaj da ću da poludim da imam neku ozbiljnu psihičku bolest.Ne znam kako da ovo prebrodim i da li je potrebna stručna pomoć?

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Zdravo!
Adolescencija je već sama po sebi izazovna a problemi sa štitnom žlezdom mogu značajno da utiču na raspoloženje. Ako ti lekar prepiše terapiju moguće je da ćeš se osećati bolje.
Nažalost na osnovu nabrojanih simptoma ne mogu ništa da ti kažem. Osim u štitnoj žlezdi problem može biti i u tome kako se osećaš u svom životu a o tome nam nisi napisala ništa. Stoga lotraži način da iuraziš sebe i svoja osećanja, strahove, nade, strasti, tuge.
U svakom slučaju ovo može biti prilika da počneš da se baviš sobom na nove načine.
Srdačno,
Nikola

)