Plašim se 2018-09-22T19:47:20+00:00
admin Staff asked 1 year ago

Imam strah od ljudi i onda mi je teško da nadjem posao i da upoznajem ljude, a sad više ne idem na terapiju jer moram da napravim pauzu. Nedostaje mi moj terapeut i hoću da se vratim na terapiju. Ne umem ni da objasnim kako mi je. Moja porodica ne razume to da se neko plaši ljudi. Na terapiji mi je dobro, ali moram da napravim pauzu, jer dok sam išla nisam se trudila da nadjem druge ljude i posao, nego sam se oslanjala na terapeuta zbog straha od drugih ljudi. Ja stalno pokušavam i idem na razgovore i nadjem posao i upoznam ljude, ali posle kratkog vremena mi je previše teško i plašim se i onda ne uspevam da istrajem u tom poslu ili odnosu sa nekom osobom. Ako se vratim na terapiju, možda ću se ponovo oslanjati na terapiju i zbog toga moram nekako sama.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 1 year ago

Poštovana,

Svest o tome da terapiju i terapeuta koristite radi izbegavanja kontakta sa drugima u stvarnom svetu, je odlična i sjajna tema sa kojom se ponovo možete pojaviti na terapiji.

Preporučio bih Vam da potražite nekog terapeuta koji se koristi relacionim pristupima i principima psihoterapiji, to su uglavnom humanistički pravci, kao što je geštalt (ili da Vašeg zamolite da uđete u direktinju relaciju).

Na taj način, kroz odnos sa Vašim terapeutom, možete direktije raditi na svojim procesima.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)