Panicni napad 2016-12-15T16:28:11+00:00
asked 4 years ago

U poslednje vreme desavaju mi se panicni napadi, posebno kad sedim na casu i tada krene panicni napad da mi se desava, predpostavljam da imam anksioznost, imam pitanje ukoliko mi se opet to desi na casu, dal bi pomoglo da uzmem bromazepam, bar da me smiri dok sam tamo na casu ?

)

2 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Zdravo,

Probaj da nam specifikujueš šta za tebe znači panični napad i anksioznost? Kako se tada osećaš? Šta ti se dešava? Kako osećaš simptome koji ti se javljaju i kako uspeš da ih izdržiš?

Ne bih ti preporučio da uzimaš lekove na svoju ruku, već da, ukoliko je tvoja anskioznost neizdrživa, a napadi panike česti, posetiš školskog psihologa i ispričaš mu šta osećaš, kao i to da obavestiš svoje roditelje. Psihoterapija ti može pomoći da dubolje uđeš u procese koji se kriju iza tvojih napada panike i anksioznosti, postoji dosta terapeuta koji rade sa mladima.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)

Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

I meni se to deshavalo ali moji panicni napadi su bile pratene sa brzo kucanje srca tresenje ruku bol u stomaku i odmah sam pocela da crvenim kao neke unutrasnje bubuljice i crvenilo koje trajalo oko 20 min i onda sve je prolazilo ali strah od drugi napad panike nikad nije prolazio.Citala sam knigu Panik Away koja mi je dosta pomogla.Idalje imam panicne napade ali sada se vishe nosim sa tim.

)