Odnos sa sestrom 2019-11-10T14:01:10+00:00
Ivana asked 8 months ago

00:24 ne mogu da spavam
Ceo dan osecam napetos u grlu, hocu da puknem. Jako mi je tesko.
Moj odnos sa sestrom je bio normalan, a od kako je sa deckom, nas dve smo se skroz udaljile. Po ceo dan je na telefonu, njemu pise. Kada je pitam nesto ona ne odgovara. Par puta sam joj skrenula paznju na to i rekla kako se osecam, ali ona se cak naljutila na mene. Mogu slobodno da kazem da me je iskljucila iz njenig zivota. Iako provodi svaki sekund sa njim na fakultetu, citaonici, parku…. kada sam je zamolila da krene sa mnom do trznog centra nije htela, rekla je da mora da ide sa njim kao i prethodnih dana. Prvo se poveri njemu, a meni tek posle dva dana ili nikada. Kada sam sa njima osecam da ne smem sve da cujem sto me jako pogadja. Ne znam da li je ovo samo ljubomora, ali ja se jako lose osecam.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 8 months ago

Poštovana,

Svestan sam da ne razumem šta znači normalan odnos. Teško mi je da zamislim da dođe do ovolike promene u odnosu koji je karakterisala bliskost, toplina, poverenja, podrška za različitost, zdrava konforontacije. Dakle prvo pitanje za mene je kakav je zaista vaš odbos bio i kako se vaša sestra osećala u njemu.

Drugi moje pitanje je da li Vi u mivotu imate nekog drugog sa kim ste bliski, intimni. Ako nemate onda je možda vaše intenzivno nezadovoljstvo i bol reakcija na napuštanje koje sav ostavlja samu.

Srdačno,
Nikola

Ivana replied 8 months ago

Hvala na odgovoru!
Imam jos jednu sestru sa kojom je odnos onakav kakav je bio oduvek. Odgajane smo patrijarhalno, bile smo jako vezane. I pod normalnim odnosom mislim da smo se poveravale jedna drugoj, da smo bile tu jedna za drugu. Meni je porodica na prvom mestu, i cini mi se da je i njoj bila. Ne kazem da me ne voli, ali cesto nije zainteresovana za moja osecanja, iako joj kazem kako se osecam, kao da ne shvata da me to stvarno pogadja. Prva sam godina studija, nas dve zivimo zajedno, vidjamo se uvece, u citaonici i vikendom, jer obe imamo puno obaveza na fakultetu. Dve godine je starija od mene i razumem da je kada je posla na fakultet pronasla novo drustvo, ali isto tako smatram da je sestra nesto iznad bilo koje drugarice. Imam dve jako dobre drugarice sa kojima sam u stalnom kontaktu, a takodje na fakulretu sam u dobrim odnosima sa kolegama. Upravo joj nasa zajednicka drugarica govori kako je tuzna jer moja sestra nije ispodtovala dogovor da se vidi sa njom u 19h, a sve zbog decka, sa kojim je bila ceo dan od 11h ujutru pa sve do sada (22h). I, upravo me boli sto smo bile jako bliske, a sada vise to nismo.

)