Odluka u vezi posla 2019-09-11T19:34:30+00:00
Forum Život PitaCategory: OstaloOdluka u vezi posla
Anonymous asked 4 months ago

Poštovani, jako se mučim u donošenju odluke vezane za posao. Nakon dugo vremena ukazala mi se prilika da se bavim poslom koji volim, ali uslovi su katastrofalni. Plaća nije loša, ali jako kasni, premalo je zaposlenih, pa je zbog toga često pritisak prevelik, a direktor ne želi ni čuti pritužbu na plaću, jer, kako kaže, to će sve kad-tad biti plaćeno i odmah počne prijetiti i napadati. Jedan dio mene želi ostati, a drugi otići, pa ne znam koji dio je bolje poslušati. Atmosfera u toj firmi je u svakom slučaju nezdrava, a ne mogu procijeniti do koje mjere bih trebala to trpjeti kako ne bih opet završila na nekom poslu koji me ni najmanje ne ispunjava (tako sam provela nekoliko godina). Konfuzna sam i pokušavam situaciju iskristalizirati, ali baš mi ne ide. Što bi mi vi savjetovali? Zbog čega, po vama, netko teško dolazi do novca i posla? Jesu li u pitanju okolnosti na koje nemamo utjecaj ili je u nama neka blokada zbog koje teško u toj oblasti napredujemo?
Hvala unaprijed na odgovoru

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 4 months ago

Poštovana,

U ovakvoj situaciji mislim da je najbolje ostati na datom poslu, ali permanentno i uporno tražiti drugi, koji bi ste takođe voleli raditi, ali sa boljim uslovima.

Što se drugog dela vašeg pitanja tiče, mogu potojati unutrašnje blokade raznih vrsta i na novac i na sticanje i na posao koji ispunjava, lojalnost prema članovima porodice koji su radeći patili ili uopošte bili nesrećni (najčešće majka), otac koji se nije osećao sposbnim i nije bio poslovno realizovan. Na ovom aspketu možete raditi korz psihoterapiju.

Srdačni,
Nikola

)