Ocajna 2017-09-22T21:04:17+00:00
asked 3 years ago

Postovani,zivim u braku par godina i vrlo sam nezadovoljna i isfrustrirana zbog toga sto suprug i ja nemamo bliskost niti nesto vise od klasicnih cimera.On voli zabranjeno. Pre mene je imao veze sa udatim zenama,noje imao devojke.Tada sam se osecala bitno jer sam bila pocastvovana devojka u njegovom zivotu. Nisam to ukapirala posto sam posle krace veze sa njim zatrudnela i to je bilo to. Muslila sam da je do trudnoce,bebe,obaveza itd.vremena nema mnogo,ali za nas nikada. Nema neznosti sem ako je sama iniciram. Nasi odnosi su retki za mene 1 u 2meseca i to je obicno na moje insistiranje. Ljubomorna sam na svaku zenu u njegocom okruzenju jer se osecam zapostavljeno. Smatram kada se nesto zeli za to se nadje vreme. Pricala sam vise puta sa njim o tome i pokazala mu da sve moze ako se zeli. Mislim da me ne zeli.Ocajna sam. Kafa he sada ocako sta da ocekujem nakon duzeg vrenena braka? Da li gubim vreme u svemu. Zivce sigurno da

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Poštovana,

Hvala što ste nam pisali, vaše izlaganje je prilično jasno. Vaš suprug očigledno nosi u sebi određeni model odnosno njegovo ponašanje zasigurno da ima svoj uzrok i razloge koje se nalaze u njemu. Ne mora da znači da on vas ne želi ili da vas ne voli. Ukoliko ste otvoreno porazgovarali sa njim i niste naišli na reakciju otvorenosti i nije podelio sa vama kako se on oseća i šta želi, moguće je da nije spreman da se suoči sa svojim ponašanjem.
Pitanje je kako se vi osećate u svemu tome i koje su vaše granice? Da li imate stprljenja i snage da se nosite sa tim i da li je to ono što vama treba? Možemo pokušati da budemo iskreni prema sebi i takođe, da se zapitamo na koji način mi učestvujemo i kreiramo takvu situaciju u našem odnosu sa partnerom? Svi imamo svoje uslovljene modele ponašanja.
Ipak je to oblast za istraživanje i preispitivanje. Možete je podeliti sa svojim partnerom ukoliko imate dovoljno poverenja i zajednički naći neki kompromis i rešenje, a možda se i odlučiti za neki od modela psihoterapije, ukoliko želite proraditi vašu temu na dubljem nivou.

Srdačno,
Bojana

)