Nova ljubav 2020-03-20T05:31:34+00:00
Anonymous asked 3 weeks ago

Pozdrav, pisala sam vam  pre nekog vrrmena kako imam decka koji je nemaran, ne poznajem mu prijatelje, ne mari za mene itd. Rekla sam mu sve sto imam, izmedju ostalog da zelim raskid..on je to prihvatio sasvim dobro..cak mu je po izgledu u neki ruku laknulo…medjutim on je rekao da bi pauzu da cemo se cuti i videti(ja shvatila to kao da zeli da me ima kao rezervu dok nadje nekog)….od toga je prosli oko mesec dana..videli se nismo.. culi jesmo… ali formalno, u medjuvremenu sam upoznala jednu osobu koja me je jako privukla..i cujem se sa njom…mene brine da li je to u redu…rekla sam joj da sam skoro izasla iz veze…osecam griznju savesti..sta ce reci prijatelji…u mojoj glavi je zbrka da li je to ispravno …jer  nije prosli ni mesec dana nekako a ja sam vec “nasla” nekog…pritom cini mi se da sa bivsim jos nisu rasciceni odnosi do kraja..u smislu da necemo vise nikad biti zajedno..da ne postoji nada koju mu ja dajem da mi se vrati..osjecam se kao da sedim na dve stolice…a to ne zelim..bivseg ne volim, kao da su mi se zamrzle emocije sto se njega tice …da li novom poznaniku kazem da imam nerasciscene odnose sa bivsim i da budem skroz iskrena.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 3 weeks ago

Poštovana, 
Ako su se u vama probudila snažna interesovanja za nekog potpuno je prirodno da taj odnos želite da produbite. 
Cini mi se da previse paznje pridajete misljenjima drugih, plasite se svojih prijatelja kao da jos uvek ne poznajete ljude, pitate se da li je nesto u redu ili nije, kao da je zivot neki red ili zadatak iz matematike ili gramatike, a ne spontana potraga u kojoj smo pozvani da gresimo na sve moguce nacine jer iz gresaka tako mnogo dobijamo a izbeci ih bas i nije ni moguce ni korisno.
Verujete da sedite na dve stolice samo zbog neke reci (pauza) koja je recena pre mesec dana od strane osobe koja sasvim izvesno nema interesovanje za vas. Pauza je dok vi to prihvatate. Kada odlucite da vise nije pauza, onda vise nije pauza. Nisakim niste duzni nista da rasciscavate osim sa sobom. 
Pitam sa otkud toliko ateaha i nesigurnosti u vama. Izgleda kao neka samosabotirajuca samokriticnost. 
Srdacno, 
Nikols
 

)