Ne nalazim inspiraciju za naslov 2018-09-22T20:31:09+00:00
Forum Život PitaCategory: Seks...Ne nalazim inspiraciju za naslov
admin Staff asked 3 years ago

Pozdrav, imam 22 godine i javljam se povodom toga što i dalje nisam imao seksualni odnos. U životu sam imao samo dve devojke, bilo je tu bliskosti, čak i malo dublje intime, ali nikada nije došlo do seksualnog čina. Ranije, što se tiče fizičkog izgleda, može se reći da sam bio prosek. Danas, mišljenjem ljudi oko mene, izrastao sam u osobu koja se može okarakterisati kao neko ko je dobrog izgleda. Imam dosta drugarica, pa mi i one ukazuju na to. Štaviše, nekoliko puta, baš preko njih sam izlazio na sastanke sa par devojaka, međutim, vremenom mi i one brzo dosadilee i ubrzo potom bih se povukao. Problem je taj što onim devojkama sa kojima bih želeo nešto pokušati nemam način da priđem, tj. nemam posrednika pomoću kojeg bih sa njima stupio u kontakt. Uspeo sam da uvidim, posmatrajući govor tela kod žena, kod koje možda izazivam neko osećanje privlačnosti, ali ukoliko je ne poznajem, ni ja ni niko meni blizak, okrenuću glavu i neću ništa pokušati. Nekoliko puta se desilo da saznam da se upravo i bliske drugarice zaljube, i onda kontakt pukne, jer mi je teško da sa njima ostvarujem neki dublji odnos. Problem je taj što i pored velike želje da imam odnos, ne nalazim osobu sa kojom bih to mogao da pokušam, a da idem na razna mesta na kojima znam da bi to bilo moguće, nisam rad da probam. i onda često padnem u loša stanja, kada pomislim da gotovo svi moji vršnjaci imaju devojke i odnose sa njima, a ja se i pored svega suočavam sa samoćom i time da sam u vreme kada najviše treba da imam odnose, zapravo bez njih. Dodao bih i to da, budući da studiram fakultet koji mi omoogućava botatiji vokabular i neko širu opštu kulturu, nemam problem da komuniciram sa ljudima, pa ni sa devojkama, ali neki flert ili udvaranje mi, smatram, ne bi išlo od ruke, jer u tom slučaju i sebi samom delujem komično. Ukoliko može neki savet ili smernica bio bih vam zahvalan.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Pozdrav,

Da, iz ovoga što ste nam napisali uočljivo je da nema problema u komunikaciji, kao i da ste društveni i otvoreni. O svom problemu govorite otvoreno i racionalno, bez dramatičnosti ili naglašavanja, što je po mom mišljenju za pohvalu. A na kraju krajeva, imate još puno vremena pred sobom.

Svi mi ne izlazimo lako iz zone komfora, a u situacijama i odnosima sa ljudima kada nam ide glatko nekako se ipak osećamo neispunjeno i prazno. Kada je naš lični interes u pitanju, kada nam je nešto veoma važno, kao u vezi pitanja koje ste postavili, kada možda možemo da budemo odbijeni ili neshvaćeni, u nama se javlja osećaj nesigurnosti i moguće je da sebi delujemo komično i nespretno. Ali ipak pred nama je izazov u koji se možemo upustiti ili ga izbeći, ta odluka je samo do nas. Ukoliko se upustimo u situaciju pa makar ispali i smešni , pa i sasvim suprotno od onoga kako doživljavamo sebe i kako nas drugi, koji nas poznaju, doživljavaju. Možda tako i naučimo nešto pa nam sledeći put i odbijanje, ako se desi, ne padne teško. Srećno

Srdačno,
Bojana

)