molim vas pomozite mi!!! 2013-04-13T15:12:44+00:00
asked 7 years ago

pozdrav…
imam 21 godinu,i imam curu koja ima 17 god..skoro pola godine smo zajedno,zivi blizu mene…od pocetka nase veze skoro svaki dan se gledamo,jer ja ne radim,i nemam nikakvih obaveza,provodimo po 4-5 sati minimalno na dan,kad je ona u skoli.
problem je u tome sto je meni i to malo,a ona zeli vise slobodnog vremena za sebe i za neke svoje aktivnosti.
ja shvatam da je to normalno,ali neznam sta se desava samnom,mnogo sam ljubomoran,i stalno je provjeravam iako do sada nisam otkrio nista sto bi moglo nagovijestiti da me ne voli,vara i sl.
shvatam da je problem u meni…ali ne znam kako da se “odviknem” od toga!jednostavno mislim da ako ne budemo provodili vise vremena zajedno da ce se ona “oladiti” i da nece biti nista kao sto je dosad bilo…
cesto se unervozim i zbog najmanje sitnice pocnemo da se svadjamo…
zelim da nam veza bude normalna jer se volimo ali ne znam na koji nacin to da postignem?
kaze da je ponekad gusim,i stvarno skoro svaki minut svog slobodnog vremena ona posveti meni,ali kad kaze da hoce nedje da ide ja “izdimim”…tako da ona ostane samnom …znam da je pritiskam i to previse,ali molim vas pomozite mi da nadjem nacin da prestanem to da radim.Hvala unaprijed!!!
eh da i zaboravio sam da kazem da se ponekad desi da me slaze neku sitnicu…kaze da to uradi samo zato da nebi prekinuli…jer zna da cu se ja naljutiti.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Zdravo!

Sigurno nema niceg lepseg i niceg tezeg na svetu nego biti zaljubljen. To je posebno stanje sveti i posebno hemijko stanje u organizmu. U stanju zaljubljenosti normalno postajemo pomalo paranoicni i zapravo opsednuti. Nema lakog nacina da se to prevazidje.

Ono sto je jako dobro to je da si svestan sebe. Potpuno si u pravu da ce tvoja posesivnost i ljubomora poceti da ugroyavaju vazu. Moras ciniti snazan napor volje da ih drzis pod kontrolom. U tome veliki problem predstvalja ti sto si ne zaposlen. Ako bi nesto poceo da radis, ako bi nasao nesto sto ce ti zaokupiti paznju i urositi vreme i energiju svakako bi ti bilo mnogo bolje. Pokusaj da nsjdes neki posao, bavi se sportom, pokusaj da otkrijes bilo kakav drugi cilj ili smisao u zivotu. Bez cilja, pravca i smisla moze ti se dasiti da u svakoj vezi bused usresredjen samo na svoju devojku i da tako lako “izgubis sebe” sto nije dobo ni ya tebe ni za vezu.

Njazad, imj u vidu da zaljubljenost prelazi u ljubav kada smo spremni da se zbog nekog menjamo i razvijamo, suzdrzavamo i trpimo izmedju ostalog.

Zelimo ti puno srece! Nikola

)