Moj sin od pet godina 2018-03-08T23:41:06+00:00
asked 1 year ago

Postivani,
Imam sina od pet godina…od rodjenja do prosle godine bio je konstantno uz mene…nisam se odvajala od njega!!!U septembru prosle godine,zbog teske mateeijalne situacije,jer ni moj partner a ni ja nemamo sigurne poslove,na nagovor drugarice donosim odluku da odem u Nemacku na tri mes.na rad!Dete je naredna dva meseca bilo samo kod moje majke na cuvanju u Novom sadu a inace muz ,dete i ja zivimo u Soko banji!!Nakon dva meseca majka dovodi dete kod muza i dete je pruzilo revolt na majku da se odmah vrati u Novi sad…tako da do mog povratka dete je cuvao samo otac deteta!!Napokon sam se vratila iz Nemacke..dete se obradovalo naravno,suze radosnice itd…Medjutim,kako vreme odmice i ono sto me muci je detetova ravnodusnost u slucqju mog ponovnog odlaska…ponasa se kao da jedva ceka da otputujem jer sam ipak ja stroziji roditelj a ti mama idi, tata ce me cuvati,ne pokazuje znake emocija i to me sve jako plasi i pitam se gde li sam pogresila a inace sam veoma brizna majka i pozrtvovana!!Srdacan pozdrav Natasa iz Soko banje[code][/code]

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 1 year ago

Postovana,

Deca umeju biti iskrena dok su jos mala i to je velicanstveno kod njih!

Dete nece prestati da vas voli, sto se toga tice budite bez brige! Kada odete pocecete mu nedostajati.

Daca su sklona laksem nacinu i sto oca dozivljava kao manje strogog moze biti uzok ovakvog ponasanja. Mozda otac i zna sa decom. To nije redak slucaj. Deca vole slobodu i ona je vazna isto koliko i granice. To je potpuno prirodno.

Drugi razlog moze biti u tome sto su veoma brizni i posveceni roditelji veliki davež. Svojim strahovima takvi roditelji cesto sputavaju decu da rade sve one uzbudljive stvari, od pentranja i igre glatom do sljapkanja po barama i trcanja ka nepoznatom… Dete vam salje poruku. Pokusajte da je procitate, shvatite, posmatrajte. Budite istrazivac s zadatkom da razumete koja vasa ponasanja dete ne voli i sta bi ste od toga mogli da promenite. Nastojte da se vise igrate, ali zaista. Igra je najbolji nacin da se povezemo sa decom a kroz igru deca nam mnogo toga govore.

Nikola

)