ljubav ili ljubomora 2012-09-29T13:21:15+00:00
asked 7 years ago

Odakle da pocnem a da ne oduzim previse 🙂 Skraticu koliko mogu…
Udata sam, medjutim na netu sam upoznala nekoga (ozenjen), par meseci smo kuckali na skype, i svakim novim danom smo se sve vise zeleli, ogromna privlacnost izmedju nas, da kazem da sam ludela za njim. Videli smo se i proveli fantasticno, tacnije prvi put u zivotu sam bila komplentna, ispunjena, konacno neko ko zna sta zelim, on je isto sve to osecao… Posle par meseci smo resili da se opobramo u neke varijante da nam se neko pridruzi u se*u, on je vec imao takvih varijanta ali ja ne… I tako smo krenuli putem neta neka upoznavanja, da bi dosli i do nekog licnog kontakta, napravili uzi izbor sa nekim pojedincima. Posto su muskarci u pitanju pretezno sam ja kuckala sa njima, i njemu prenosila. Kuckanje se svodilo na to ko sta voli i sl. Medjutim ja sam mu kad me pita sta je bilo, sta ste pricali, uvek svodila to na par recenica, smatrajuci nevaznim da prenosim detalje. Jednom sam mu kopirala text i on je video da je kuckanje trajalo skoro sat vremena i da sam nekom rekla seceru…Nastaje problem, zasto sam ja rekla da sam razmenila par recenica a ne pricala sat vremena, i zasto sam nekoga oslovila tako…Moj propust sto sam mislila da je nevazno to i zato nisam rekla, a on smatra da sam ga lagala..Volimo se jako i stalo je i meni i njemu do nase veze…Negde i znam da nisam to trebala ali jbg desilo se…Pitam se sada, da li je ljubomora u pitanju ili je povredjen mojim precutkivanjem…Na svakih par dana mi prebaci to ili provocira na taj nacin…ne zelim da ga izgubim i suvise ga volim i znam da je njemu stalo do mene, ali ne znam kako da mu dokazem da je to bilo nesvesno s moje strane smatrajuci da je zanemarljivo…Recite nesto…
Hvalaaa..

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Koliko mogu da zaključim iz ovoga što ste napisali, vaš odnos je veoma kompleksan na nekoliko nivoa. Očekivanja koja ste vi i vaš partner postavili po pitanju vernosti moraju da uključe pre svega postojeće partnere (u ovom slučaju je on oženjen) kao i nove potencijalne seksualne partnere koje želite da uvedete u vaš odnos. To zahteva veliku fleksibilnost i toleranciju od oboje, jer je daleko od klasičnog shvatanja veze u kome sve dobro funkcioniše kada postoje samo dvoje ljudi. Oboje morate imati puno razumevanja kako bi ste kontrolisali ljubomoru i doživeli ljubav.Situacija koju ste naveli izgleda da je samo bila okidač da pokrene pitanje vaše veze.
Pokušajte da razgovarate sa vašim partnerom kako on posmatra vašu vezu inače. Da li su mu neke stvari možda postale previše teške? Da li ga nešto muči inače?
Ljubomora je često znak nesigurnosti, moguće je da vaš partner samo želi ponovo da potvrdi vaša osećanja prema njemu.
Ono što je važno, je da što više razgovarate o tome.
Ukoliko vam treba podrška slobodno nam se obratite!

Bojana

)