Kako da se izborim sa paranojom koju ispoljavam prema partneru? 2018-07-27T11:23:07+00:00
Forum Život PitaCategory: Ljubav, Veza, emotivni problemi, neslaganje, ljubomora, raskid...Kako da se izborim sa paranojom koju ispoljavam prema partneru?
Anonymous asked 9 months ago

Poštovani,
Zajedno smo već 3 godine i na početku naše veze on me je prevario. Ja sam preko toga prešla i ostali smo zajedno. Ali ne mogu da zaboravim nikako….. Svaka svađa i svaka rasprava ja se vraćam na to. Do sada smo dosta puta skoro raskidali i mirili se i bude sve ok neko vreme dok mene opet ne uhvati paranoja. Sumnjam u sve bukvalno iako on tvrdi da me od tog jednog puta više nije varao. Ali meni se vraćaja prošlost svaki put kada ga nema duže da se javi, kada mi ne odgovara na poruke….. Potovo kada izađe sa drugarima a ja nisam sa njima, ne mogu noću da spavam i non stop ga cimam da se dopisujemo….. Ne znam kako da se oslobodim osećaja paranoje.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 9 months ago

Poštovana, Strah da cemo biti napusteni sastavni je deo intimnog odnosa. Što je odnos intimniji to su izazovi vići. Retki opstanu. Opstanak zavisi od mnogih faktora. Evo jednog. Zove se samostalnost. Samostalnost se postize kroz razvoj nasih preokupacija tj. ljubavi. Ako makar jedna ili dve stvari u zivotu postanu vasa velika ljubav i opsesija vasa zavisnost i strahovanja ce se znacajno smanjiti. Nikola

)