imam anksioznost,depresiju,itd… 2011-11-21T16:38:37+00:00
asked 9 years ago

Pijem ksalol 1mg tri puta dnevno i uvece tolvon vec godinama.Nema poboljsanja
Mina

)

6 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

Draga Mina,

Lečenje anksioznosti i depresije samo lekovima, bez psihoterapije smatra se prevaziđenim. Lekovi, takoreći ne otklanjaju uzrok problema, već samo manje ili više uspešno saniraju posledce, pribavljući nam vreme i uslove da se bavimo sobom i menjamo načine našeg funkcionisanja. Bez tog procesa poboljšanje nije naročito izvesno. Tretman u kome su lekovi kombinovani sa psihoterijom daje neuporedivo bolje rezultate. Ipak, čak i tada je potrebno vreme. Problem koji postoji godinama ne može se prevazići za nekoliko nedelja.

Depresija, anksioznost i slično samo su signali naše duše koji nas pozivaju na istinsko i iskrenu duhovno treganje i preispitivanje. Oni su vrata koja nas vode do naše unutrašnje riznice duhovnog blaga. Zato su uporni i biće tu sve dok nas ne prizovu.

I sam godinama sam patio od teškog oblika depresije i upravo ona me je na kraju odvela na psihoterapijsku edukaciju. Danas, pet godina kasnije, mogu da kažem da me je depresija navela da napravim neke od najznačajnijih i najdragocenijih koraka u životu. Bilo je veoma teško, ali sam na kraju mnogo dobio.

[url=http://www.psiho.slavisa.us/o-meni.html]Srdačno, Nikola[/url]

)

Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

Hvala na jvnom odgovoru,takav sam i ocekivala.To sto pijem ksalol 1mg tri puta dnevno i tolvon uvece mi nista ne pomaze.Ja to pijem vec cetiri godine,a pre toga sam pila druge lekove.Inace imam aksioznost i depresiju.Znam da mi treba psihoterapija.

Srdacan pozdrav!
Mina

)

Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

imam 23god imala sam problem da nisam mogla nigde da idem samo sam plakala nisam mogla da jedem od jednom mi se zivot promenio za 360s i na kraju sam morala otici neuroprihijatru, dao mi je da pijem zoroft polovinu i anafranil 3×1 i xanax po potrebi i sada mi je malo bolje.Druzim se sa ljudima izlazim po malo ali i dalje imam ponekad taj neki strah da cu da poludim ili slicno….

)

Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

Lekovi ne mogu biti jedini izbor pri lecenju. Najefikasniji rezultati postizu se kombinacijom uz psihoterapiju(naravno ako govorimo o stanjima gde su lekovi od strane psihijatra preporuceni). Psihoterapija ne mora da bude skupa i svakako treba otici na nekoliko razgovora, videti kako to ustvari izgleda i onda odluciti da li je to nesto cime cemo se baviti ili nam pak u ovom momentu nije po meri.
Pozdrav,

[url=http://www.psiho.slavisa.us/saradnici.html]Brankica (psihoterapeut tim)[/url]
http://www.facebook.com/pages/Psiholog-PsihoterapeutBrankica-Saljic-Milenkovic/191080334295948

)

Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Slazem se sa Psihoterapeut Timom u vezi svega navedenog. Naravno da lekovi ne mogu i ne treba da budu jedino sredstvo izlecenja anksioznosti, depresije…Jedino sto bih zelela da dodam je da smo svi mi razliciti pa tako i razliciti lekovi razlicito uticu na sve nas. Borim se sa anksioznoscu i panicnim napadima od 2005. i volela bih da mi je neko to tada rekao(mislim da sam tek sada na terapiji koja mi odgovara, posle dosta menjanja lekova i njihovih doza). Savetujem sve sa ovakvim problemima da popricaju sa svojim psihijatrom u vezi promene terapije/lekova, ako osecaju da lekovi ne uticu, uticu snazno ili slabo na vas. Nadam se da se Tim slaze sa mnom i molim za ispravku ako sam nekoga pogresno posavetovala jer ipak nisam psiholog niti psihijatar.
Srecno svima
Jelena

)