fetish na spankanje 2018-09-22T20:26:07+00:00
Forum Život PitaCategory: Seks...fetish na spankanje
admin Staff asked 3 years ago

Ja sam u mladosti vrlo cesto bio telesno kaznjavan, za svaku sitnicu. Sada imam 50 godina i imam fetish na spankanje. Da li je to zbog telesnog kaznjavanja ili mi je ta sklonost urodjena?

)

2 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Poštovani,

Teško je bez ikakvih dodatnih informacija utvrditi navedenu vezu između Vašeg iskustva iz detinjstva i sadašnjeg fetiša, još je teže utvrditi je ovim putem savetovanja.

Međutim, pohvalio bih Vašu spremnost da donesete takav uvid, kao i to da povezujete Vaša sadašnja ponašanja sa nekim starijim iskustvima, kada još kao dete, možemo doneti razne fantazijske odluke, koje se kasnije odigravaju na slične načine u našem životu kao odrasli.

Razmislite sada dalje i dublje o Vašem pitanju. Šta to za Vas fizičko kažnjavanje donosi? Ko Vas je fizički kažnjavao? Ukoliko je to bila mama, možete krenuti u tom pravcu da Vam današnji fetiš služi za buđenje osećaja bliskosti sa partnerom, jer kao dete, mogli ste doneti odluku da se blsikost na upravo taj način iskazuje. Dalje, možete razmišljati i o tome kako ste sa samom kaznom, kakva osećanja kazna budi u Vama?

Ovu temu, svakako možete doneti i na psihoterapiju, te je raščlaniti i istraživati deo po deo u toku tog procesa.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)

Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Ja se ponovo javljam na ovu temu.
Fizicko kaznjavanje mi donosi seksualnu ugodu s jedne strane, a sama kazna donosi mi osecaj krivice. Jer ako sam nexto poresno uradio moram zato dobiti kaznu, iako ja ne zelim gresiti.
U svojoj svedti ne mogu povrzati ta dva osecaja, krivnju i seksualnu ugodu.
Inace podjednako su fizicki kaznjavali i otac i majka.
Tu ugodu osjetim i sada kad me patnerka istuce po zadnjici.

)