Decko 2013-04-18T08:21:54+00:00
asked 7 years ago

Zdravo, imam jedan mali problem. Meni se jako dopada jedan decko iz moje skole od pre pola godine(stariji je godinu dana od mene, ja sam 3.srednje) i to je drugi decko koji mi se do sada dopao.(sa prvim sam bila u vezi pa smo raskinuli) Elem, mi se ne druzimo, ponekad popricamo, jednom smo se cak vracali kuci zajedno pa smo se bolje upoznali. ALI!! Moja pametna drugarica je njemu pre par dana rekla da se on meni svidja i pitala ga je da li bi on bio samnom, a on je rekao -ni u ludilu i nasmejao se. Mene je sad pred njim jako sramota,blam me je, ne znam sad kako da reagujem kad ga vidim, a i drugarici sam rekla da to vise nikad ne uradi jer mi je jako neprijatno. On se meni i dalje svidja ali sad ne mogu ni da popricam sa njim kao ranije i svaki put kad ga vidim , okrenem se na drugu stranu i odem. Jao!

)

3 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Zdravo!

Naša osećanja jesu nešto intimno i normlno je da smo veoma osetljivi na način na koji će drugi na njih reagovati. Ako je u pitanju osoba do koje nam je izuzetno stalo, tim pre.

S druge strane, kako god da je doticni dečko reagovao, sasvim sam siguran da mu veoma inponuje što je saznao da se nekome dopada. Možda se smejao samo da bi prikiro svoju nesigurnost i zbunjanost. Bilo kako bilo uveravm te da dečacima godi saznjane da se dopadaju devojčicama i u tom smislu nije se dosilo ništa loše, naprotiv.

Drugovi i drugarice neretko na ovaj ili onaj način posreduju, mislim da zapravo tvoja drugarica nije uradila ništa loše. Ako on tebe ne želi, onda je dobo da to znaš. A ako je ipak zainteresovan, naćiće se način da ti to saznaš.

Pošto sada znao o čemu je reč i ako je iole zainteresovan za tebe mislim da ti je posao zapravo olakašan. Iako može biti malo zbunjen mislim da bi mu tvoje društvo inponovalo. Mislim dakle da situacija nije tako loša kao što tebi izgleda.

Možda upravo sve ovo možeš iskorititi kao povod da porazgovaraš s njim i objasniš mu ono što želiš.

Nikola

)

Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Ti si jos i dobra, meni je decko rekao da ne bi bio samnom ni drogiran! (isto sam 3.srednje i nisam rugoba) 🙂

)

Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Samo je hteo da se napravi važan. Klasični klinački fazoni.

Nikola

)