2013-04-14T07:36:33+00:00
asked 11 years ago

Pozdrav. Imam toliko toga na umu ali za pocetak zelim da opisem kako se osecam. Tesko mi je da disem i imam potrebu da podelim sa nekim sve. Po prvi put u zivotu sam stvarno zaljubljena. Ne onako naivno i tinejdzerski, prvi put VOLIM nekog. Jednostavno je ta osoba postala moje sve. Sve sto radim, radim zbog njega. Problem je u tome sto imam veoma lose misljenje o sebi, ali dajem sve od sebe da se promenim. Taj proces ide jako sporo, ali ipak ide nekako. Ja mu nisam rekla sve o sebi. Sasvim sam drugaciju sliku o sebi stvorila. To je, u stvari, ono sto ja zelim da postanem. Njemu se svidela osoba koju sam mu predstavila i plasim se da mu kazem ko sam u stvari. Mrzece me.
Pre par dana se pojavila mogucnost da on sazna sve. Zbog toga sam raskinula i povredila ga. Zelim da znam kako da ga zadrzim jos malo dok se ne promenim onako kako zelim. Mozda zvuci smesno ali sve sto radim vise nema smisla kad on nije tu. Molim za odgovor, hvala unapred.

)

2 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 11 years ago

Zdravo!

Mislim da je i ovaj pokusaj da govoris o sebi vazan korak. Rad na promeni ili kako ja volim da kazem na licnom rastu i razvoju svakao je vazan deo zivota. Ljubav je veliki stimulans da se menjamo i da rastemo i divno je da je ti na taj nacin shvatas i koristis.

S drugre strane deo rasta i ravoja je i razvoj naseg kapaciteta da prihvatimo sebe /i druge/ onakve kakvi smo. Kakva god da si verovatno imas vecinu onih dobrih i losih osobina koje odlikuju i sve druge. “Covek sam i sve sto je ljdko nije mi tsrano” kaze jedan valiki mislilac. Cini mi se da je vazan deo procesa tvog razvoja rad na prihvatanju sebe u onim aspektima koje bi da promenis, jer su te osobine takodje normalan deo svakog coveka, makar mi cinili potreban napor da im ne dozvolimo da ovladaju nama u prevelikoj meri.

Verovatno je tvoj strah da te on nece prihvatiti ako bi znaao vise o tebi pomalo preteran. Ljubav znaci prihvatanje partnera i u onim aspketima u kojima nismo bas zadovoljni njime. Ako mu je stalo do tebe, sto verujem da jest mislim da ce imati razumevanja za tebe mnogo vise nego sto se tebi to cini. Njegovo razumevaanje moze ti biti od pomoci u procesu prihvatanja i reintegracije onih aspekata tvoga selfa kza koje misli da su prenaglaseni i koji ti se bas i ne dopadaju.

S postovanjem, Nikola

)

Psihoterapeut Team Staff answered 11 years ago

Moras odmah reci ko si i sta si. Jer, ako to shvati za pet godina, upropastila si dva puta po pet godina! I tad nece biti nazad. A bol ce biti petostruka, obostrano. SAD je trenutak da se otvoris i izlozis SVE. Do sad, ali i sta zelis od sad. Od 50% mozes dobiti ili izgubiti sve. Ako dobijes, mirna si. Ako izgubis, bolje sad nego za 5 godina!

)