Nikola Krstić – Ma Geštalt Psihoterapije

Osnivač i Učitelj Geštalt Akademije

Nikola Krstić, autor većine tekstova na ovom sajtu, master je geštalt psihoterapije, osnivač i učitelj Geštalt Akademije, škole i istraživačkog centra geštalt psihoterapije.

Kontakt:  psihoterapeut@hotmail.com tel: 060/714-11-55

Rođen je 1979. godine u Beogradu. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je na odeljenju za filozofiju (pogledaj diplomu). Tokom studija posebnu pažnju posvećivao je proučavanju metapsihologije, jungijanske i telesne psihoterapije.

Nakon studija filozofije odlučuje se za master studije iz primenjene psihologije i specijalističke psihoterapijske studije na akreditovanom evropskom Institutu za psihoterapiju „Geštalt studio Beograd“ pod vođstvom dr Lidije Pecotić, gde je nakon petogodišnje edukacije stekao zvanje psihoterapeuta (pogledaj diplomu), a nakon deset godina predanog bavljenja teorijom i praksom psihoterapije i zvanje mastera psihoterapije na Institutu za psihoterapiju na Malti.

Član je Udruženja psihoterapeuta Srbije, nosilac nacionalnog psihoterapijskog sertifikata i evropskog sertifikata geštalt psihoterapeuta.

Svoj rad sa najrazličitijim kategorijama klijenata otpočinje tokom 2009. i razvija ga do danas. Klijenti ga opisuju kao prijatnog i senzibilnog, ali trezvenog i harizmatičnog terapeuta izuzetne širine.

Od 2006. Nikola sarađuje na mnogim projektima, radi u edukaciji ili nastavi sa decom i mladima različitog uzrasta, saradnik je više pedagoško-obrazovnih institucija, drži javna predavanja o značaju psihoterapije i mentalnog zdravlja, vodi psihološke radionice i grupe za lični rast i razvoj. U slobodno vreme piše članke, priče i eseje, bavi se fotografijom, filmom, član je više sportskih i planinarskih udruženja.

ma Nikola Krstić – geštalt psihoterapeut, supervizor u treningu, osnivač i učitelj Akademije Geštalt Psihoterapije

Kontakti:  psihoterapeut@hotmail.com

tel:060/714-11-55

Diplome:

Geštalt Studio – EAGT 

Filozofski fakultet u Beogradu

EAGT Certificate of Gestalt Psychotherapy

ISCA (prvi nivo)

EAPTI-GPTMI – Master in Gestalt Psychotherapy

Savez društva psihoterapeuta Srbije 

Nikola Krstić u Medijima i Kulturnim manifestacijama

Gostovanje u emisiji “Tako stoje stvari”, RTS1  sa ekonomistom i koučom Dragišom Ristovski, na temu “Šta je psihologija uspeha?”

Predavanje “Psihologija uspeha ili kako su emocije postale višak?”, u organizaciji Nikole Krstića i Psihoterapeut tima u DKSG, sa preko 400 zainteresovanih posetilaca.

Gostovanje na RTB1 u emisiji “Talasanje” sa prof. filozofije, Fakulteta za medije i komunikacije, Jelisavetom Blagojević

Poslušajte…

ma.psihoterapije Nikola Krstić i prof. filozofije Jelisaveta Blagojević u studiju, Radio televizije Beograd, prilikom gostovanja u emisiji "Talasanje"

RTS Radio Beograd 2 prorgam, u emisiji “Rečeno i prećutano” novinarke Dijane Ivanović, Nikola Krstić i Jovana Papan govore u pomodarstvu, vaspitanju i novim oblicim anaslja u školama.

Poslušajte…

Gostovanje Nikole Krstića i nadahnut govor na promociji nove knjige Andrije Jonića, “Refren” sa koleginicama, dr.psih. Gordanom Nikić i dr.psih. Tatjanom Vlašković Jovićević.

Referen, višestuko nagrađivani roman Andije Jonića u poslednjih nekolko godina postigao je veliku popularnost. Reč je suptilnoj kritci savremenog društva i načina života u koju su upleteni elementi fantatike. Pisec teži da prosveti čoveka čije šanse za opstan na ovoj planeti se iz dana u dan smanjuju.

Radio Beograd I program

Važna i veoma aktuelna tema o kojoj je se veoma malo priča. Kako su razvodi sve učestaliji, sve veći broj dece živi u novim pordicama sa novim patnerima svojih bioloških roditelja. Psihološko roditeljstvo, ili bonus roditeljstvo tako potaje novi, sve više pristuan fenomen.

U inspirativnom i nadahnutom razgovoru sa psihologom i novinarkom Brankom Kordić…

Radio Beograd, prvi program. Emisija Među svetovima svet jedna je od najdugovečnijih emisija o psihologiji na našim prostorima.

Poslušajte…

otac i majka sa dečakom i devojčicom se smeju ka kameri

Osećanja i kako sa njima, kao i mnoge druge važne teme u emisijama Pričamo sa, autorke Jelene Vojvvodić, Hit Plus televizije, I deo.

Osećanja i kako sa njima, kao i mnoge druge važne teme u emisijama Pričamo sa, autorke Jelene Vojvvodić, Hit Plus televizije, II deo.

Nikola Krstić: priče jednog psihoterapeuta

Otkud to da pišem priče

Otak znam za  sebe sam sklon mašti, tišini, sanjarenju. Bezbroj dužnosti u “spoljašnjem svetu”, čak i kada sve ide kako želim, učine da povremeno oko srca osetim sivu hladnoću. Tada posjem svestan da sam previše napolju, u razim ulogama kao što su uloga posihoteraputa, učitelja u našoj psihoterapijskoj školi, menađera, direktora, koordinatora. (…)

Porodica

– Sada ćemo se naći sa tataom. Treba da ragovaramo kao porodica.
– Mama, a šta je to porodica? – Pitao sam kao šetogodinji deček veselo poskajujući uz majku koja me drži za ruku dok šetamo. Jesenje suce zlatom je obasjalo naše pokrete. Grad je bio tih, a žuto lišće šuškalo je pod našim koracima. (…)

Kobi i noćna lutanja

Legao sam da spavam ostavivši otvoren prozor, ne bi li ga čuo kada zalaje pred kućom. Kapija je takođe ostala otvorena. Gledao sam je sa prozora. Činilo mi kao da će mu, kada se konačno vrati reći da je dobrodošao i da ima neko ko ga očekuje.
Dva sata ranije progutala ga je noć. Vlažna i maglena očarala ga je mirisom avanture. Keruše su svuda uokolo ostavile svoje tragove. (…)

Jesil’ ikad bio pčelica pametnica? – ili prva i nezaboravna – jedinica iz matematike

Narcizam je dete zavisti.

Iako je prošlo pune trideset i tri godine i danas se jasno sećam kako sam dobio prvu jedinicu u svom životu. I ako me pod starost ne pojede Alchamer, taj nemac koji krade uspomene čineći da život izbledi i polako se pretvori u ništavilo koje nas možda i čeka pošto poslednju put i konačno sklopimo svoje oči, verujem da ću se tih scena sećati dok god sam živ. Naime prva ocena koju sam u svom životu i svom školovanju dobio bila je upravo jedinica i to baš iz matematike! – tog najvažnijeg predmeta celog našeg školskog sistema. (…)

2019-12-03T20:34:30+00:00

About the Author: